Допомога батькам з військовою пенсією 📝 ФОРУМ
Києве Мій

Києве Мій

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 17.11.2025 - 01:08:09
Сторінки:  1  

Допомога батькам з військовою пенсією

АвторПовідомлення

Юляха

киянин

Статистика:

Вітаю! Потрібна ваша допомога і поради. Мій батько 28 років прослужив у Збройних Силах, звільнився в званні підполковника три роки тому. Тоді йому призначили пенсію, але останнім часом він все частіше каже, що його однополчани з такою ж вислугою отримують більше. Ми з ним починали розбиратися в документах, але там така плутанина, що нічого не зрозуміли. Батько вже не молодий і йому важко самому займатися цими питаннями. Підкажіть, як нам діяти? До кого краще звернутися? І чи реально взагалі щось виправити через три роки після призначення пенсії?

-------------------
Повідомлення # 1 08.11.25 - 23:41:45
RE: Допомога батькам з військовою пенсією

Пикалюнь-Ка

киянин

Статистика:

Так, реально і обов'язково треба цим займатися. Три роки - це не строк давності для виправлення помилок у розрахунку пенсії. Якщо є законні підстави для перерахунку, його можна зробити в будь-який момент. Правда, заборгованість виплатять максимум за три роки назад, але головне що з моменту перерахунку батько почне отримувати правильну суму. Насамперед вам треба отримати в Пенсійному фонді детальний розрахунок пенсії вашого батька. Також потрібна довідка про грошове забезпечення, яку він отримував перед звільненням, копія військового квитка та інші документи про службу. Потім треба все це проаналізувати і зрозуміти, чи є розбіжності. Якщо самостійно складно розібратися, звертайтеся до юристів, які спеціалізуються на пенсійних справах військових. Вони мають досвід і знають всі підводні камені.

-------------------
Повідомлення # 2 09.11.25 - 00:22:20

nikbar

киянин

Статистика:

Ваша ситуація мені дуже знайома, бо я минулого року допомагав своєму тестю з точно такою ж проблемою. Він теж служив багато років, вийшов на пенсію, а потім виявилося, що пенсія значно менша ніж у його колег. Ми спочатку самі намагалися щось зробити, але швидко зрозуміли, що без спеціальних знань тут не розібратися. Пенсійне законодавство дуже складне, особливо для військових - там купа коефіцієнтів, надбавок, особливих умов. Я тоді порадився зі своїм знайомим юристом і він підказав звернутися до правозахисту онлайн єОпора https://eopora.com.ua/. Це дуже зручно, бо всю консультацію можна отримати онлайн, не треба нікуди їздити, що для літніх людей особливо важливо. Фахівці там швидко розібралися, знайшли помилки в розрахунку, зібрали всі потрібні документи і подали заяву на перерахунок. Через три місяці тестю збільшили пенсію майже на 35 відсотків і виплатили борг за три роки. Він тепер дуже задоволений. Так що однозначно раджу не відкладати це питання і звернутися до професіоналів.

-------------------
Повідомлення # 3 09.11.25 - 01:11:02
Мікроклімат для резервного живлення : Попередня тема
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники